Nema kupaca za Livnicu

Bez autora
Jul 22 2012

Javno nadmetanje za kupovinu nikšićke Livnice planirano je za sjutra, međutim, od toga nema ništa jer se prošle sedmice niko nije prijavio. Eventualni kupci će imati novu priliku i to sve do septembra. Uslijediće novi oglas koji će trajati sve do septembra. Cijena će sigurno biti nešto manja, sada je bila 4 i po, vjerovatno će biti 4 i po miliona. Pravo na učešće imaju domaći i strani građani i preduzeća koja uplate depozit od 10 odsto početne prodajne cijene. Njima se nudi cjelokupna imovina Livnice koju čine zemljište, građevinski objekti, postrojenja i oprema, kao i 170 akcija u Prvoj banci Crne Gore. Livnica je nekadašnji pogon nikšićke Željezare, koju je Gati kupio 2004., a zatvorio četiri godine kasnije zbog štrajka većine radnika.

Nema kupaca za LivnicuJavno nadmetanje za kupovinu nikšićke Livnice planirano je za sjutra, međutim, od toga nema ništa jer se prošle sedmice niko nije prijavio.

Stečajni upravnik Zoran Marković kaže da mu je žao što prijava nije bilo, ali će eventualni kupci imati novu priliku i to sve do septembra.

"Uslijediće novi oglas koji će trajati sve do septembra. Cijena će sigurno biti nešto manja, sada je bila 4 i po, vjerovatno će biti 4 i po miliona."

Pravo na učešće imaju domaći i strani građani i preduzeća koja uplate depozit od 10 odsto početne prodajne cijene. Njima se nudi cjelokupna imovina Livnice koju čine zemljište, građevinski objekti, postrojenja i oprema, kao i 170 akcija u Prvoj banci Crne Gore.

Podsjetimo, Livnica je nekadašnji pogon nikšićke Željezare, koju je Gati kupio 2004., a zatvorio četiri godine kasnije zbog štrajka većine radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik